Nyári és kora őszi természeti katasztrófák Európa szerte: ezekre érdemes felkészülnünk!

Utazáshoz mindig kössön utasbiztosítást!Az őszi hónapokban az időjárás sokszor tud kegyes lenni, ezért annak, aki nem tudott vagy nem akart a nyári hónapokban szabadságot kivenni, érdemes az indián nyárra időzítenie a pihenését. Bármerre is megyünk, fontos, hogy felkészüljünk a váratlan időjárás okozta helyzetekre. Mik lehetnek ezek? Mutatjuk...

Európán kívül sok helyen a tornádók és a szökőárak jellemzőek ilyenkor, például Amerikában vagy Ázsiában, kontinensünkön viszont a hirtelen beköszöntő esőzések okozhatnak árvizeket, valamint a tűzvészek miatt kell körültekintőbbnek lennünk. Utóbbinak egyik gyakori elszenvedője az elmúlt időben Görögország, ahol a szárazság és a nagy hőség együtt, illetve több esetben szándékos vagy gondatlan tűzgyújtás okozott hatalmas kiterjedésű erdőtüzeket, amelyeket csak óriási erőfeszítések árán lehetett megfékezni. Elmondható, hogy a tűzesetek általában az ország középső és déli területein jellemzők, de gyakorta a szigeteken is, ahogy arra idén is volt példa.

Sajnos a legtöbb esetben nem tehetünk mást, mint hogy előre tájékozódunk az adott térség híreiből, információt gyűjtünk a várható időjárásról, illetve utazásunk előtt felvesszük a kapcsolatot a helyi konzulátussal, hogy baj esetén rögtön segítséget kaphassunk. Amennyiben úti célunk környezetében természeti katasztrófa történt, és mi még nem indultunk el, érdemes a biztonságunk érdekében mérlegelni az utazás lemondását vagy átszervezését. Ennek feltételeit általában a foglalás tartalmazza, tanácsos előre kalkulálni ezzel a lehetőséggel is.

Az őszi természeti katasztrófák közül hazánkat elsősorban az árvíz fenyegeti, hisz nagyobb folyóink az esős hónapokban kiléphetnek medrükből, veszélyeztetve ezzel az ártéri területeken fekvő nyaralókat, kempingeket, lakóházakat, mezőgazdasági és ipari területeket. A hazai turizmus terén az aktív sportot előnyben részesítők (túrázók, kerékpározók, a vízi sportokat kedvelők stb.) találkozhatnak leginkább ezzel a természeti jelenséggel. A heves esőzések az utakat csúszóssá, a túraútvonalakat járhatatlanná tehetik, vízmosásokkal, sárral, súlyosabb esetben sziklaomlással is számolnunk kell, akár egy népszerű, jól kiépített útvonalon is. Nehezítheti a helyzetet ilyenkor az alkalmas felszerelés (megfelelő túracipő vagy esőkabát) hiánya, ezért ilyen körülmények között erre érdemes külön figyelmet fordítani. A viszontagságos időjárás az adott térségben közlekedési akadályokat is okozhat, késhetnek a vonatok, a buszok, kimaradhatnak járatok, persze ez nem csak hazánk esetében igaz.

Fontos, hogy utasbiztosításunk átfogó, mindenre és minden utasra kiterjedő legyen, főképp, ha családdal, gyermekekkel tervezzük a pihenést. Honlapunk online utasbiztosítási kalkulátora segít kiválasztani és a legjobb feltételekkel testre szabni a biztosítást.

Keressen minket bizalommal:

https://www.eurorisk.hu/calculation/utas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft